"Žalčių Karalienės" regata aplink Gotlandą 2008.06.29-07.05
Atgal
Stop
Toliau

      Tai trečia ir paskutinė "Žalčių karalienės" regata, kurios organizavime betarpiškai dalyvavau ir rėmiau. Man patiko tai daryti ir "išradinėti" prizus, kurie gavosi įdomūs ir buvo gerai priimti publikoje. Šios regatos skirtumas nuo kitų: a) tai vienintelė Lietuvoje jūrinė regata; b) distancija ilga, todėl reikalingas komandinis darbas; c) ženkliukai dalyviams turi II-o Pasaulinio karo ordino formą; d) prizai nepereinami, t.y. laimėjai,-ir turi (prieš kitokį požiūrį: "panešiojai, duok sekančiam panešioti" - tokio požiūrio į laimėjimus negaliu suprasti, kaip ir didžiuma žmonių pasaulyje. Kaip kažkam galima atimti pergalės simbolį po metų ar kitų, jei atminimas lieka amžinai?)
      2008 metų, arba III-ioje regatoje dalyvavo 22 jachtos ir 109 buriuotojai (I-oje regatoje 2006 metais atitinkamai 14-a jachtų ir 68 buriuotojai, o II-oje 2007 metais 18-a jachtų ir 98 buriuotojai). III-ia regata pagaliau aplenkė Gotlando salą, t.y. antrame etape apiplaukė šiaurinę kardinalinę boją Faro salos šiaurėje. Dalyvavau su jachta "Vakarė". Per abu etapus su Kreiserinio Buriavimo Mokyklos komanda nuplaukėme 377 jūrmyles (174 jm pirmame etape per 26 val 15 minučių ir 203 jm antrame etape per 32 val ir 22 minutes). Buvome 10-i bendroje įskaitoje ir 2-i greičiausių jachtų įskaitoje.

Visų trijų "Žalčių karalienės" regatų prizai:
I-a "Žalčių karalienės" regata. "Vakarų Ekspreso" straipsnis. Kiekvienam dalyviui atiteko regatos "Signataro" diplomas.

I-osios regatos taurė, skirta I-os vietos nugalėtojui.


Kiekviena jachta buvo apdovanota regatos "Signatarų" varine lentele.

II-a "Žalčių karalienės" regata. "Verslo Žinių" straipsnis. Kiekvienam dalyviui buvo pagamintas proginis regatos ordinas "Už narsą", o prizinės vietos buvo apdovanotos diplomais:

II-os Regatos ordinai "Už narsą".


Kiekviena jachta gavo jachtos-dalyvės atminimo diplomą.

III-a "Žalčių karalienės" regata. "Vakarų Ekspreso" straipsnis I, "Vakarų Ekspreso" straipsnis II, "Jura-More-Sea" straipsnis, "Kauno diena" straipsnis, DELFI straipsnis. Kiekvienas dalyvis gavo proginį regatos ordiną "Lietuvos gaublys", pirma vieta buvo apdovanota bronziniu "Lietuvos gaubliu", antra ir trečia - diplomais, paskutinė - raktais su spyna ir užrašu, rėmėjai gavo sumažintą bronzinę "Lietuvos gaublio" kopiją su atminimo užrašu.
III-os Regatos ordinai "Lietuvos gaublys".

Paguodos prizas.
Nedidelė III-os"Žalčių karalienės" regatos foto-galerija:

III-os regatos dalyvių rikiuotė.

Plaukimas su Vakare iš Visbio.

Pietūs prie 6 balų.

KBM kursantų komanda.

Jachta "Nini" grįžta su savadarbiu stiebu.

Prizininkai: I-a vieta jachta "Ragas", vairininkas Algis Žižys, paskutinė vieta jachta "Lady L", vairininkė Simona Golubovskytė.

Plaukiame į startą.

Startas.

Pagindinis prizas.
      Regatos aprašymas patalpintas čia, "Vakarų ekspreso" straipsnis apie regatą - čia. Regata, kaip ir dvi regatos prieš ją, turėjo "teminius" prizus: pirma vieta - bronzinis "Lietuvos gaublys", antra ir trečia vieta - diplomai, paskutinė vieta - paguodos prizas Spyna dėžutėje su raktu (vieta vadinasi - raktininkai - uždaro regatą), visiems dalyviams - ordinai su Lietuvos gaublio vaizdu.
      Regata pasisekė. Grįžo visos jachtos. Tiesa, dvi jachtos nusilalaužė stiebus. Tai "Eglė" (prie finišo Visbyje) ir Nini (70jm atstumu grįžtant į Klaipėdą).